Linköpings Kammarmusikförening

Weurlander & Deseo String Quartet

Baptistkyrkan, Linköping - 30 september kl. 16:30

TonArt

Minna Weurlander – ackordeon
Joakim Zetterqvist – violin
Saana Kähkönen – violin
Jessica Strid – viola
Amelia Jakobsson – cello

Ensemble Minna Weurlander & Deseo String Quartet bildades 2016 av akordeonisten Minna Weurlander och violinisten Inga Zeppezauer, med inriktning mot gränsöverskridande musik och samarbeten från nutida musik, filmmusik och, inte minst, contemporary tango nuevo.

Minna Weurlander är född och uppvuxen i Finland. Hon började spela redan i fyraårsåldern och som fjortonåring började hon på Sibeliusakademin. Sin solistexamen tog hon 1997. Musiken förde henne till Sverige där hon sedan länge är verksam som konsertackordeonist och kompositör. I denna egenskap har hon samarbetat med allt från symfoniorkestrar till moderna, experimentella dans- och teaterföreställningar, opera- samt filmproduktioner. Minna experimenterar gärna med ackordeonets klanger. Hennes musik och spelsätt har influerats starkt av den ryska ackordeontraditionen och förstås även av den argentinska tangon. Hon har turnerat i Europa och Skandinavien både solo och med Duo Naranjo-Weurlander. Minna var med som ensembleledare och ackordeonist i Philip Glass opera Circus Days and Nights.

2020 gav Ensemble Minna Weurlander & Deseo String Quartet ut albumet Glow innehållande hennes egna kompositioner och arrangemang av Kurt Weills and Saul Cosentinos music. Även här kommer de att bjuda på musik av Kurt Weill, Saul Cosentino, Minna Weurlander och Astor Piazzolla.

Ladda ner programblad för konserten.