Linköpings Kammarmusikförening

Nya tongångar – då och nu

Baptistkyrkan, Linköping - 28 januari kl. 16:30

TonArt

Trio Norna

Lina Samuelsson – violin
Ester Forsberg – viola
Rebecka Lagman – cello 

Norna är en stråktrio som i november 2020 hade premiär för sitt första konsertprogram ”Jean” med musik av Cras, Françaix och Sibelius. Sedan dess har de fortsatt konsertera flitigt tillsammans. De gör regelbundet konserter i svenska kyrkans regi, har turnerat i äldrevården samt framträtt på Kungliga Operan.

Lina Samuelsson är frilansande violinist, utbildad vid Musikkonservatoriet Falun, Högskolan för Scen och Musik i Göteborg och Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Hon har framträtt vid flera musikfestivaler som Östergötlands Musikdagar, Svensk Musikvår, Ljudvågor och Ung Musik på Slottet.

Ester Forsberg är en klassiskt utbildad violast som har sin utbildning från Stockholm, Köpenhamn och Oslo. Som kammarmusiker har hon framträtt vid en rad kammarmusikfestivaler och i kammarmusikserier, i både Norden och Europa. Sedan hösten 2021 arbetar hon som alternerande stämledare i Norrlandsoperans symfoniorkester.

Rebecka Lagman har studerat för bl.a. Torleif Thedéen i Malmö och för Agnès Vesterman i Paris. Sedan sin examen 2013 har hon frilansat i orkestrar som Kungliga Hovkapellet, Radiosymfonikerna, Norrköpings Symfoniorkester och Dalasinfoniettan. Rebecka är även en aktiv kammarmusiker i olika konstellationer.

På denna konsert bjuder de på musik av nyskapande tonsättare som Beethoven, Kaija Saari­aho och Adina Forsberg – nya tongångar då som nu!

Ladda ner programblad för konserten.