Linköpings Kammarmusikförening

Kungsbacka Piano Trio

Equmeniakyrkan, Drottninggatan 22, Linköping - 22 april kl. 19:00

TonArt

Kungsbacka Piano Trio

Malin Broman – violin
Jesper Svedberg – cello
Simon Crawford-Phillips – piano

Kungsbacka Piano Trio, som bildades 1997, har vunnit erkännande som en av de mest framträdande ensemblerna i sin generation och gjort en blomstrande internationell karriär. Sedan de vann första pris i Melbourne International Chamber Music Competition har trion framträtt vid ledande festivaler, i de mest betydande konsertsalarna i Europa och på många andra håll runt om i världen. Under 2003 deltog de i konsertserien Rising Stars och debuterade i bl.a. New York, Amsterdam, Wien, Salzburg, Bryssel och Aten.

Trion blev inbjuden som New Generation Artists av BBC Radio 3 och har sedan dess gjort många radioframträdanden, bl.a. direktsända konserter från Wigmore Hall där de också under säsongen 2013/2014 framförde Beethovens samtliga pianotrior. De har haft nära samarbete med en mängd olika kompositörer och har uruppfört trior av bland andra Daniel Börtz, Karin Rehnqvist, Jonas Bohlin, Richard Barnard, Helen Grimes och Paul Stanhope. Senast uruppförde de en pianotrio av Kevin O Connell i Belfast, ett beställningsverk av BBC. Till trions 20-årsjubileum komponerade Britta Byström ett jubileumsverk direkt för dem.

Kungsbacka Piano Trio gav sin första konsert någonsin i Kungsbacka, därav namnet. Där, och i Varberg, arrangerar de alltjämt sedan starten den årliga festivalen Change.

Den här konserten har har trion döpt till "A New Way Forward" eftersom alla de tonsättare som representeras var pionjärer inom sin genre, och att vi här får uppleva pionjära verk av dessa., Vi kommer att få höra musik av Joseph Haydn, Maurice Ravel, Ludwig van Beethoven och Britta Byström.