Linköpings Kammarmusikförening

Duo Julia & Theo

Baptistkyrkan, Linköping - 2 oktober kl. 16:30

TonArt

Julia Isaksson, piano, och Theo Hillborg, saxofon, började spela tillsammans 2017 under sin studietid på Royal Academy of Music i London. Båda är födda 1996. Julia har fortsatt sina studier i London med masterutbildningen och studerar även Interpretation Diplom på Musikhögskolan i Malmö för Francisca Skoogh och gör konserter som en del av sin utbildning. Theo har flyttat hem till Sverige och gör sin masterutbildning vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Han spelar redan med i Stockholms Saxofonkvartett.

Duo Julia & Theo har hunnit skapa en stor repertoar och har framträtt både i Storbritannien och i Sverige. Duon blandar ofta genrer som folkmusik, jazz, klassisk och modern musik. Tonsättare som Chick Corea, Astor Piazzolla och Takashi Yoshimatsu ingick i konsertprogrammet när de 2021 vann kammarmusikbiennalen Ung & Lovande. På den efterföljande turnén tillkommer ett helt färskt stycke av jazzsaxofonisten Magnus Lindgren.

Juryns motivering till vinsten i Ung & Lovande var: ”Med ett naturligt artisteri som väcker nyfikenhet och vidgar lyssnarnas vyer, bjuder Duo Julia & Theo på musik som rör sig sömlöst mellan genrerna. Framträdandet genomsyras av en charmfull kommunikation musikerna emellan, såväl som med publiken."

Ladda ner programblad för konserten.