Linköpings Kammarmusikförening

Duo Julia & Theo

Baptistkyrkan, Linköping - 2 oktober kl. 16:30

TonArt

Julia Isaksson, piano, och Theo Hillborg, saxofon, började spela tillsammans 2017 under sin studietid på Royal Academy of Music i London. Båda är födda 1996. Julia har fortsatt sina studier i London med masterutbildningen och studerar även Interpretation Diplom på Musikhögskolan i Malmö för Francisca Skoogh och gör konserter som en del av sin utbildning. Theo har flyttat hem till Sverige och gör sin masterutbildning vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Han spelar redan med i Stockholms Saxofonkvartett.

Duo Julia & Theo har hunnit skapa en stor repertoar och har framträtt både i Storbritannien och i Sverige. Duon blandar ofta genrer som folkmusik, jazz, klassisk och modern musik. Tonsättare som Chick Corea, Astor Piazzolla och Takashi Yoshimatsu ingick i konsertprogrammet när de 2021 vann kammarmusikbiennalen Ung & Lovande. På den efterföljande turnén tillkommer ett helt färskt stycke av jazzsaxofonisten Magnus Lindgren.

Juryns motivering till vinsten i Ung & Lovande var: ”Med ett naturligt artisteri som väcker nyfikenhet och vidgar lyssnarnas vyer, bjuder Duo Julia & Theo på musik som rör sig sömlöst mellan genrerna. Framträdandet genomsyras av en charmfull kommunikation musikerna emellan, såväl som med publiken."

Biljetter förköps från Tickster, men säljs även vid entrén en timme före konserten, då med kontant betalning, kort eller Swish.