Linköpings Kammarmusikförening

De Geer-kvartetten

Baptistkyrkan, Linköping - 11 februari kl. 16:30

TonArt

De Geer-kvartetten

Sarah Dodd Falkebring – violin
Nanako Akai – viola
Mikaela Grönberg – cello
Carl Pontén – piano

Sarah Dodd Falkebring kommer från England och är uppvuxen i Los Angeles. Hon har studerat kammarmusik för Emerson, American och Julliard Quartets och Beaux Arts Trio. Innan hon kom till Sverige jobbade Sarah både som frilansare och stämledare. Hon kom till Norrköpings symfoniorkester 1993.

Nanako Akai studerade på Tokyo University of Arts. Därefter följde studier i Tyskland. Nanako frilansade i olika orkestrar innan hon 1997 flyttade till Sverige och spelade i Svenska Kammarorkestern. Sedan 1999 jobbar hon i Norrköpings Symfoniorkester.

Mikaela Grönberg studerade cello vid Royal College of Music i London. Hon har gett soloframträdanden runt om i Europa, och som kammarmusiker framträtt på olika festivaler. Mikaela är cellopedagog på Kulturskolan i Norrköping samtidigt som hon frilansar i flera av Sveriges orkestrar.

Carl Pontèn tog sin Bachelor i piano i Italien. Därefter följde studier vid Mozarteum i Salzburg och Trieste. Han har bl.a. gjort turné med David Oistrakh Quartet i Ryssland och framträder regelbundet med musiker som Dmitri Ashkenazy, Eteri Gvazava, Fedor Belugin, Jeremy Carpenter och Bernt Lysell.

I denna konsert bjuder de på musik av vår svenska kompositör Elfrida Andrée, Gustav Mahler och Robert Schumann.

Ladda ner programblad för konserten.